פעמים רבות אנו מתלבטים האם עלינו לפנות לטיפול, מתי הזמן המתאים לקבל עזרה ואיזה סוג טיפול הוא המתאים לנו ביותר.
במידה וכבר קיבלנו החלטה שעלינו לקבל טיפול אנו תוהים כמה זמן הוא יארך ומתי נוכל לראות תוצאות. טל ונטלי מטפלות משפחתיות וזוגיות מאמינות כי יש להתאים את סוג ואופי הטיפול באופן אישי לכל אחד.
ריכזנו עבורכם מספר תשובות המספקות מענה ראשוני לסוגיות הללו.
שאלות נפוצות
המטפלים היחידים המוסמכים בתחום טיפול זוגי ומשפחתי הם אלו שהוכשרו במקום מוכר והוסמכו בטיפול משפחתי וזוגי על ידי "האגודה הישראלית לטיפול משפחתי וזוגי".
לא ניתן להגדיר מראש את אורכו של טיפול זוגי. יש טיפולים קצרי מועד ויש טיפולים שנמשכים זמן רב יותר. אנו מאמינות בתהליך משותף שאורכו יקבע תמיד בהחלטה משותפת של בני הזוג והמטפל בהתאם להתקדמות ולתכנים העולים בטיפול זוגי.
בדרך כלל כל המשפחה מגיעה לטיפול משפחתי, על מנת שניתן יהיה להכיר את בני המשפחה ולהתרשם מהדינמיקה המערכתית. בפגישה הראשונה אנו נוהגות לפגוש את ההורים בלבד ולאחר מכן את כל בני המשפחה. בהמשך יתקיימו מפגשים בהרכבים שונים: הורה-ילד, רק ילדים, רק הורים וכד'.
יותר ויותר זוגות צעירים מרגישים צורך להתלבט בקול רם ובמשותף לגבי בחירת בן או בת הזוג. במפגשים במסגרת טיפול זוגי , בוחנים בני הזוג את הבחירה הזוגית שלהם ומתלבטים יחד לגביה. תהליך זה מאפשר עוד לפני הנישואין תקשורת פתוחה ובטוחה בין בני הזוג, ומוסיף כלי חשוב וחיובי לארגז הכלים של החיים המשותפים.
כיום מקובל לראות את התפתחות הילד בהקשר של מערכות יחסים בינו לבין ההורה. חווית הקשר הראשוני של הילד עם הוריו היא גורם מכריע בהתפתחות הנפשית המאוחרת יותר. לכן כל מודל התערבותי כמו טיפול דיאדי , צריך לקחת בחשבון את שילוב ההורים, כאשר הטיפול רק בילד יתאים פחות.
כל ילד הוא יחיד ומיוחד ואני מאמינה בהתאמת תוכנית טיפולית אישית. חשוב להבין מה בדיוק מביעה התנהגותו של הילד, לדוגמא בעיות שינה יכולות לנבוע מסיבות שונות. באמצעות שיחה הכוללת שאלות מנחות, בירור והכוונה מתבהרת התמונה וניתן לבנות הדרכת הורים המתבססת על תוכנית התערבות אישית, מותאמת וייחודית.